MagniLink ChromeViewer 4.1

MagniLink ChromeViewer 4.1


Gratulerer til MagniLink ChromeViewer-brukere – programvaren er ytterligere forbedret!
 

For å gjøre hverdagen enklere for dere som bruker et MagniLink lesekamera sammen med en Chromebook, har vi nå oppdatert programvaren MagniLink ChromeViewer. Den nye versjonen 4.1 har noen flere smarte funksjoner som vi presenterer nedenfor.

 

Student som bruker MagniLink ChromeViewer-programvaren på Chromebooken sin.

 

Vise flere bilder samtidig

En ny, veldig nyttig funksjon er at MagniLink ChromeViewer kan vise bilder fra flere tilkoblede MagniLink-kamerasystemer samtidig, hvis du ønsker det. Brukeren kan enkelt vise flere kamerabilder samtidig ved å dele skjermen på forskjellige måter, for eksempel for å vise et bilde fra et avstandskamera og et fra et lesekamera. Dette kan for eksempel være veldig praktisk for elever i et klasserom som ønsker å kunne se (via avstandskameraet) hva læreren gjør foran tavlen, samtidig som de (via lesekameraet) ser et forstørret bilde fra skoleboken.
 

To bilder som viser en elev i klasserommet som bruker MagniLink-programvaren for å vise bilder fra et avstandskamera og nærkamera på skjermen samtidig.


Støtte for motordrevne kameraer i MagniLink AIR-familien

Hvis du bruker motoriserte kameraer fra den nyeste produktgruppen vår, MagniLink AIR, kan du styre kameraene rett fra programvaren med ikoner, med tastaturet eller ved å dra med musepekeren i kamerabildet. Du kan også lagre opptil tre forskjellige kameraposisjoner, som for eksempel vil gjøre det enklere for elever som har behov for å bytte raskt mellom forskjellige kameraposisjoner. Da kan eleven for eksempel enkelt med bare et knappetrykk gå fra å se læreren ved tavlen til en annen lagret kameraposisjon, for eksempel for å se døren når noen kommer inn i klasserommet.

 

Tilleggsutstyr — forbedret OCR/TTS-funksjon

Med tilvalget TTS er det mulig å bruke OCR på en tekst fra et bilde tatt med det tilkoblede MagniLink-kameraet og få den lest opp. Dette gir en mer avslappet lesing, økt lesehastighet og utholdenhet i lesing. Den OCR-behandlede teksten kan vises i flere forskjellige bildevisnings-moduser synkronisert med tale, og det er mulig å forstørre og navigere i OCR-bildet. ChromeViewer 4.1 har en ny TTS-motor med støtte for ca. 25 forskjellige språk og også en forbedret OCR-behandling.
 

Bilde som viser OCR-behandlet tekst i ChormeViewer. Det er forskjellige bildevisningsmoduser som ord, linje eller tekst og akkurat her vises hele teksten.


Utrolig noteringsverktøy

Selv om det ikke er en nyhet, vil vi også fremheve det svært nyttige noteringsverktøyet som er tilgjengelig i ChromeViewer. Dette gir muligheten til å tegne, skrive, forstørre og panorere i bildet. Du kan enkelt velge å navigere mellom bilder, og det finnes flere forskjellige funksjoner for å sette inn tekst, tegning samt skrive med en «vanlig» penn eller bruke markeringspenn i forskjellig farge og størrelse. Du kan også lagre og åpne bildet du har laget notater på. Verktøyet passer for eksempel godt til å markere i tekster, eller fylle ut skjemaer eller prøver, som deretter enkelt kan lagres eller sendes videre.
 

Bilde av notatverktøyet i ChromeViewer hvor du har valgt tekst med gul utheving og fylt ut tekst i dokumentet.

 

Gratis oppdatering fra versjon 4.0 til 4.1

MagniLink ChromeViewer versjon 4.1 er en gratis oppdatering for de som allerede bruker MagniLink ChromeViewer 4.0 og oppdateres automatisk for disse brukerne. Nye brukere vil finne programvaren i Chrome Web Store hvor den kan lastes ned.

 

Lær mer om MagniLink ChromeViewer 4.1

 

Produktkompatibilitet for MagniLink ChromeViewer versjon 4.1
 

  • MagniLink S og MagniLink Pro-enheter produsert fra 1. november 2021.
  • MagniLink Zip- og MagniLink Vision Premium-enheter produsert fra 1. januar 2022.
    - Merk at MagniLink Zip må også være utstyrt med en USB/HDMI-tilkobling for å være kompatibel med datatilkobling.

 

Enheter produsert før ovennevnte dato kan brukes med versjon 4.1 etter kjøp av en oppgradering (fabrikkoppgradering av maskinvaren).